13 maart 2011
Er zijn weer wat zaken toegevoegd aan mijn website:
  • Het optreden op donderdagavond 10 maart 2011 in de Crea Muziekzaal te Amsterdam ging goed; alle door mij gezongen liedjes zijn op video opgenomen door mijn broer Chris en te beluisteren/bekijken bij de multimedia. Een beeldverslag is gemaakt door Patty Krijgsman en is te bekijken bij de foto's. Ik zong "Eťn nachtje lang", "Orpheus" en "Een schone lei". De eerste twee liedjes zijn nieuw en deze heb ik nu aan de songteksten toegevoegd.
  • Zoals ik in mijn vorige nieuwsbericht al had geschreven, komt er eind 2011 een CD aan met eigen interpretaties van Griekse mythen. Er zijn weer twee liedjes aan deze cyclus toegevoegd: "Orpheus" (lied 102) en "Een schip met zwarte zeilen" (lied 103). De teksten van beide nummers zijn aan de songteksten toegevoegd en een video-opname van een live uitvoering van "Orpheus" is te beluisteren/bekijken bij de multimedia (naast de andere liedjes die ik afgelopen donderdag heb gezongen).
  • Van mijn optreden op 24 juli 2010, op de verjaardag van mijn tante, zijn nu ook foto's te bekijken. Ik zong bij dat optreden "De wijnrank", "Altijd blijven zitten", "De lifter" en "Lief" van mezelf, "Cent mille chansons" van Frida Boccara en "De grote liefde" van Lenny Kuhr.

Binnenkort worden weer nieuwe optredens gepland, dus houd deze site goed in de gaten!
 

 
 
  5 februari 2011
Allereerst mijn excuses voor het weinige updaten (zoals je hieronder kunt zien, stamt de laatste update alweer van 5 oktober 2009). Dat er op mijn site zo weinig nieuwe informatie te vinden was het afgelopen jaar, wil echter niet zeggen dat ik muzikaal heb stil gezeten:
  • Er zit eind 2011 een nieuwe CD aan te komen. Op deze CD zing ik eigen interpretaties van Griekse mythen: ik ben deze klassieke verhalen van melodieŽn en teksten aan het voorzien. Bij de songteksten kun je alvast de teksten van 2 van deze liedjes lezen, "Icarus" (lied 99) en "Narcissus" (lied 100).
  • Er is een publiek optreden gepland op donderdagavond 10 maart 2011 om 20.30 uur in de CREA Muziekzaal in Amsterdam. Ik zal hier een en ander laten horen van de liedjes gebaseerd op Griekse mythen, die de kern van mijn komende album vormen. Adresgegevens en overige informatie vind je bij optredens. Toegang is gratis!
  • Van mijn optreden op het huwelijksfeest van mijn oom en tante Fokke en Monica van vrijdagavond 12 november 2010 staat nu een beeldverslag bij de foto's. De tekst van het speciaal voor hen geschreven lied dat ik daar gezongen heb is te vinden bij de songteksten ("Het verhaal van Fo en Mo", lied 97) en het lied zelf is in een demoversie te beluisteren bij de multimedia.
  • Naast de demoversie van "Het verhaal van Fo en Mo", is bij de multimedia nu ook een ander nieuw lied te beluisteren: de demoversie van "Het kerkhof aan het meer". Dit is een gedicht van J.C. Bloem dat ik onlangs van muziek heb voorzien.
  • De songteksten zijn niet alleen geŁpdate (ik heb de 29 nieuwe liedjes toegevoegd die ik sinds 5 oktober 2009 heb gecomponeerd), maar nu is er ook de mogelijkheid ze te bekijken op volgorde van schrijven, in plaats van alleen op alfabetische volgorde.

Er komen binnenkort ook andere optredens aan, dus houd deze site goed in de gaten! In de nabije toekomst volgt ook meer informatie over mijn nieuwe CD, waaronder enkele op de site te luisteren demo's.
 

 
 
  5 oktober 2009
Op deze site kun je vanaf vandaag complete fotoseries van verschillende optredens en fotosessies vinden. Daarnaast heb ik de teksten van mijn 2 jongste liedjes toegevoegd aan de songteksten, de titels zijn "De stroom" en "Laat maar gaan".

Over "De stroom": de melodie van dit lied had ik al even liggen, en daar ik voelde waar de tekst over moest gaan en ik dat gevoel niet wilde aantasten, heb ik even gewacht met het schrijven van die tekst. Nu is het lied dan toch helemaal af. Het is een soort sprookje geworden over een man zittend bij een rivier, die daar een intrigerende vrouw ontmoet.

Over "Laat maar gaan": op 1 oktober pakte ik de gitaar, ik begon te spelen, en voor ik het wist was dit lied er. Het is geÔnspireerd op het voor velen herkenbare idee dat er nog zoveel gebeuren moet. Dit lied gaat juist over het laten gaan van dat gevoel.

Naast het vermelden van deze updates, wil ik eenieder bedanken voor de lieve reacties in mijn gastenboek.
 

 
 
  23 september 2009
Het gaat goed met de muziek! Op dit moment heb ik alweer 2 nieuwe liedjes liggen, die bijna klaar zijn. Spoedig zal ik ze plaatsen op deze site, naast uitgebreidere fotoseries van optredens. Vorige week was er een probleem met de webwinkel, maar dat is nu opgelost. Je kunt aldaar nu weer op je gemak een exemplaar van mijn nieuwe CD bestellen.
 
 
 
 

 
8 september 2009
Welkom op mijn totaal vernieuwde website! Sinds november 2006 had ik mijn site niet meer geŁpdate vanwege drukte op andere gebieden, maar daar komt vanaf vandaag verandering in. Naast de nieuwe lay-out heb ik namelijk spannend nieuws: op 1 september jl. is mijn debuutalbum "Onderhuids" uitgekomen. De CD bevat vijf liedjes die ik live in de studio heb opgenomen. Ik heb ervoor gekozen mijn muziek live op te nemen, omdat ik denk dat het gevoel dat ik via mijn liedjes wil uitdrukken op die manier het best naar voren komt. Meer over mijn muziek en deze CD in het bijzonder kun je hier lezen.

Als je benieuwd bent naar mijn liedjes, kun je ze beluisteren op MySpace. Via de webwinkel is de CD te bestellen. De volgende mensen en bedrijven hebben een belangrijke rol gespeeld bij de productie van mijn CD en wil ik graag bedanken: Toine Korthout van GTP voor het schitterende artwork, Gerard van Amstel voor de prachtige transparante opnames, Hans Persoon voor het regelen van de studio, Jasmijn Vreugdenhil voor haar feedback op het artwork en haar hulp met betrekking tot de fotobewerking, Multidisk voor het keurige drukwerk en - last but certainly not least - mijn moeder, Edith Kramer-Linssen, voor haar schitterende tekst op het titelnummer, "Onderhuids".

Zoals de trouwe bezoeker wellicht zal opvallen, heb ik alle oude nieuwsberichten verwijderd. Met deze nieuwe site begint immers een nieuwe periode. Ik hoop dat je veel plezier zult beleven aan je bezoekje en tot de volgende keer!