Op deze pagina zijn een aantal MP3's te downloaden van demo's en live-versies van liedjes van mij. Daarnaast zijn er video's te bekijken van optredens. Als je wilt luisteren naar de liedjes van mijn CD "Onderhuids", kun je dat doen op mijn MySpace. Binnenkort zullen meer liedjes, waaronder nieuwe demo's, te luisteren zijn op deze website en toegevoegd worden aan de multimediasectie.
 
  Optreden in de Crea Muziekzaal te Amsterdam op 10 maart 2011
Van dit optreden in de Crea Muziekzaal te Amsterdam zijn door Chris Kramer een aantal mooie opnames gemaakt. Hieronder zijn ze te bekijken. Bij de foto's staat ook nog een beeldverslag van dit optreden.

En nachtje lang
(Live in de Crea Muziekzaal te Amsterdam op 10 maart 2011)
Tekst en muziek: Rolf Kramer, februari 2011.


Orpheus (Live in de Crea Muziekzaal te Amsterdam op 10 maart 2011)
Tekst en muziek: Rolf Kramer, februari 2011.

Een schone lei (Live in de Crea Muziekzaal te Amsterdam op 10 maart 2011)
Tekst en muziek: Rolf Kramer, december 2008.
Verschenen op de CD "Onderhuids" (2009).


 

  Het kerkhof aan het meer (Demoversie)
Dit lied is heel spontaan ontstaan na het lezen van een aantal gedichten van J.C. Bloem. Er was n gedicht dat mij in het bijzonder aansprak, en dat was "Het kerkhof aan het meer". Ik vind het prachtig hoe Bloem in gedragen Nederlands de sfeer verwoord die op een verlaten kerkhof heerst. Daarbij omarmt hij de dood als iets dat simpelweg bij het leven hoort.

Dit is de tweede keer dat ik een gedicht op muziek heb gezet (de eerste keer was in het lied "Voor een dag van morgen" (2004), getoonzet op het gelijknamige gedicht van Hans Andreus). Teksten van anderen inspireren tot het maken van iets dat weer anders is dan men van mij gewend is.

Over de opname kan ik nog het volgende zeggen: deze demo is live opgenomen op de dag dat ik de melodie geschreven heb, en in een tweede take heb ik de oorspronkelijke gitaarpartij voorzien van een solo. Geen idee of ik ooit nog iets met dit lied zal doen, maar ik wilde het graag langs deze weg delen.
 

  MP3 (320 kb/s)

Tekst:
J.C. Bloem, 1931

Muziek:
Rolf Kramer, januari 2011

Zang, gitaren & opnametechniek:
Rolf Kramer

Demoversie opgenomen op zaterdag 29 januari 2011.

Alle rechten voorbehouden.

 

Het verhaal van Fo en Mo (Demoversie)
Dit lied heb ik in oktober 2010 geschreven voor mijn oom en tante Fokke en Monica. Zij trouwden op vrijdag 12 november 2010 en 's avonds bij het huwelijksfeest heb ik het live ter gehore gebracht. Bij de foto's kun je hiervan een beeldverslag vinden.

Het grappige aan een gelegenheidslied als dit, is dat wanneer je gevraagd zou worden iets dergelijks te schrijven, het waarschijnlijk moeilijk zal zijn de juiste vorm te vinden. Wanneer iets echter zo spontaan ontstaat als dit lied, kom je vaak op een beter idee. Het is immers ongedwongen ontstaan. Ik heb geprobeerd in de tekst het verhaal van de weg naar het huwelijk van Fo(kke) en Mo(nica) te vertellen aan de hand van drie fases. In de refreintjes zing ik ik steeds tweestemmig met mezelf.
 

  MP3 (320 kb/s)

Tekst en muziek:
Rolf Kramer, oktober 2010

Zang, gitaar & opnametechniek:
Rolf Kramer

Demoversie opgenomen op donderdag 11 november 2010.

Alle rechten voorbehouden.

  Oneindigheid (Live in de Melkweg op 1 juni 2006)
Deze live-opname is gemaakt in de Melkweg op 1 juni 2006, ter ere van de singer/songwriter-finale van het Amsterdams Studenten Festival. De opname is gemaakt door Robert Curiel, die de eindmix heeft verzorgd in opnamestudio The Dubcellar.

Dit lied heeft een aantal stadia doorlopen sinds ik het heb
geschreven in april 2006. Deze live-opname is 2 maanden na het schrijven gemaakt, en het tempo ligt hier nog veel hoger dan in de versie die op mijn CD "Onderhuids" (2009) staat. Die nieuwe, meer recente versie is te luisteren op mijn MySpace. Voor het contrast leek het me aardig dit lied in de "oorspronkelijke" versie aan te bieden op mijn website. Hierboven zie je een foto van de bewuste avond in de Melkweg (fotografie: Patty Krijgsman).
 
  MP3 (192 kb/s)

Tekst en muziek:
Rolf Kramer, april 2006

Zang en gitaar:
Rolf Kramer

Opnametechniek:
Robert Curiel

Live opgenomen in de Melkweg op 1 juni 2006.

Alle rechten voorbehouden.